Csehil Ádám
Csehil Ádám
Üzleti kontroller, üzleti tanácsadó
0
Hallgató
Nincs értékelés
Bemutatkozás

Üdvözöllek,

 

Csehil Ádám vagyok, tulajdonosi szemléletű üzleti kontroller.

 

Mit jelent ez?

A kontrolling szerteágazó "tudomány". Én üzleti kontrollernek nevezem magam. Úgy gondolom, hogy a nap végén az számít, hogy az egyszerű matek alapján, üzletileg hogyan teljesít a vállalkozásod. Azon dolgozom, hogy az ügyfeleim vállalkozása minél magasabb eredményt érjen el!

 

Hogyan?

Külső szakértőként azokat a tényezőket keresem, amik erősen befolyásolják a válallkozásod eredményeit, és amikre nagy befolyásod van. Például:

  • legyen használható üzleti terved, ami hozzájárul az árazáshoz
  • "rendben" legyenek az áraid, legyen egy átlátható árképzésed
  • átlásd, hogy melyek a nyereséges és melyek a veszteséges termékeid - és azt is, hogy miért
  • minél inkább kihasználd a vállalkozásod kapacitásait és erőforrásait - és az ezekhez tartozó költségeket

 

Míg a termelő kollégák a termeléssel, a kereskedők pedig az eladásokkal (és folytathatnám a sort) foglalkoznak, én azzal, hogy a céged átláthatóbb és eredményesebb legyen!

 

A pályafutásomat Magyarország egyik legnagyobb élelmiszeripari cégcsoportjánál kezdtem, mint a cég első kontrollerre. Itt egy milliárdos eredményt termelő telephely számaiért feleltem: én állítottam össze az üzleti tervet, és kiszolgáltam a termékek árazását.

 

Ma már külső szakértőként dolgozom, jelenlegi legnagyobb ügyfelem egy szintén milliárdos nagyságrendű vállalkozás. Itt is folyamatosan azon dolgozom, hogy minél átláthatóbb és nyereségesebb legyen a vállalkozás. Itt is kulcsfontosságú az üzleti tervezés és az árképzés kiszolgálása.